Team-/Organisatiebegeleiding

Neuroaffectieve ontwikkelingsgerichte teamcoaching en leiderschapsontwikkeling

I can work in Dutch and in English

Therapeut én Begeleidingskundige (io.)?

Een bijzondere combinatie? Dat zeker. En in mijn ogen een heel waardevolle. Voor mensen, voor managers en teams.

 

Ik weet (nog) niet wat jullie probleem precies is,

maar ik weet wel hoe ik ze duurzaam kan aanpakken.

Omdat ik begrijp hoe problemen ontstaan.

 

Als je ervoor open staat om te onderzoeken vanuit welke plek in jezelf je handelt, zullen nieuwe mogelijkheden zich aandienen. 

  • Blijven dezelfde patronen en/of thema's zich herhalen?
  • Is er wantrouwen en onveiligheid in het team?
  • Kan de samenwerking verbeteren?
  • Zijn er veel (langdurige) ziekmeldingen?
  • Is er te weinig verbinding (door fusie of implementaties)?

Mijn doel is de menselijke basisbehoefte om als compleet mens gezien te worden weer tastbaar te maken. En dus werk ik, op basis van de laatste bevindingen in de neurobiologie, altijd met mensen, niet met functies. Zowel in een organisatie als in de context van mijn praktijk.

Op NARM gebaseerde aanpak

NARM® is een houding naar het leven zelf. Het helpt mensen te floreren in hun werkelijke potentie. Dus ook op onze werkplek. Daar waar we een groot deel van ons leven doorbrengen. NARM geeft toegang tot de wortels van de problemen die vele malen verder gaan dan de klassieke coachingsmethodes en technieken. 

 

NEURO-AFFECTIEF; ontwikkelingsgericht. Omdat de adaptaties in onze vroege ontwikkeling hun sporen nalaten in ons volwassen leven. 

RELATIONEEL; alles wat we leren, leren we in verbinding. Dus ook alternatieven op de patronen waar we in vast kunnen zitten.

 

Als begeleidingskundige en vanuit deze NARM-houding, kan ik gebruik maken van teamcoaching, individuele coaching, leiderschapscoaching, training, supervisie, intervisie, etc. Steeds afhankelijk van en afgestemd op wat jullie nodig hebben om te groeien als organisatie.  

Procesgericht

Elke organisatiecoach zal zeggen dat ze contracteren. Dat is nou eenmaal hoe een traject start. Vanuit NARM gaat contracteren net anders. 

We zorgen voor een procesgericht contract. Niet om te komen bij een doel, maar om toegang te creëren tot het onderzoeken wat er in de weg staat, daar te komen waar jullie als team, jij als manager en mens het liefste wilt zijn. 

 

Als begeleidingskundige kan ik met jullie oplopen in dit onderzoek. Ben ik in staat bij jullie aanwezig te zijn in de 'ruimte van het niet weten' of wat André Wierdsma 'de Plek der Moeite' noemt. Daar vinden we met elkaar de antwoorden en de opening naar nieuwe mogelijkheden. 

5 basisbehoeften

Beste manager, teamleider, afdelingshoofd,

 

Het maakt niet uit hoe 'ongrijpbaar' de reeks dingen die je van je slaap en je laatste energie beroven ook lijken te zijn. Teams die zich in kampen verdelen, projecten die gesaboteerd worden, onverschilligheid en opgeven veroorzaken en het verhinderen dat communicatie kan stromen: aan de basis van de meeste problemen ligt altijd een verstoring met betrekking tot één of meer van de 5 biologisch bepaalde basisbehoeften van contact, behoeften, vertrouwen, autonomie en liefde.

Die verstoringen zijn vaak de  oorzaak van onder andere burn-out, depressie en fysieke symptomen. Dé factoren die de gezondheid van een team en organisatie kunnen maken of breken. 

 

* Wil jij de oprechte bereidheid van mensen ervaren die zich gezien voelen? Hart voor de organisatie hebben en dit ook uitstralen.

* Ben jij niet bang om het echte gesprek te voeren? De problemen bij de wortels aan te pakken. 

* Durf je jezelf open te stellen in het contact met het team? Alleen in verbinding met onszelf kunnen we de ander echt ontmoeten.

* Mogen emoties getoond, gezien, gevoeld, geuit worden? Gewoon, omdat ze natuurlijk zijn en ons mens maken.

 

Wil jij dat jouw team floreert? Dat jouw team, jouw mensen en jij gezond zijn? Leven en werken vanuit verbinding? Met jezelf, met elkaar en met jullie klanten?

 

Neem dan contact met me op.

Linda

Stilstaan, om weer in beweging te komen

Heb jij behoefte aan de ruimte om stil te staan bij wat jij, jouw team, jouw organisatie nodig hebben? Bel me gerust op voor een verkennend gesprek. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Je kunt me ook hier een bericht sturen.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Mijn kwalitatief handelingsonderzoek voor de master Begeleidingskunde deed ik binnen het forensisch domein in een penitentiaire inrichting.

Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.