Supervisie

Wie ben jij in je beroep?

Supervisie is een begeleidingsvorm waarbij je leert van je eigen werk-ervaringen.

 

Telkens is een casus/inbreng uit jouw werk beginpunt van ons gesprek. Door te kijken naar wat zich afspeelt en wat dat betekent voor jou als professional, ontwikkel je als het ware je professionele identiteit: dat wat jou onderscheidt van de ander, waar jij schittert en waar je jezelf nog groei gunt.

We verbinden jouw werkpraktijk ook steeds met het grotere geheel van de organisatie en de omgeving waarbinnen jij je werk uitvoert.

 

" There is a space between stimulus and response. This space contains our strength to choose a response. Inherent in our response resides both our growth and our freedom" Viktor E. Frankl, neurologist and Psychiatrist


trauma-geïnformeerd & Lichaamsgericht

Mijn wijze van superviseren onderscheid zich door trauma-geïnformeerd & lichaamsgericht te werken. Wie we zijn in ons beroep is gebaseerd op onze overtuigingen en op hoe we naar onszelf en de wereld kijken. Dit zijn niet alleen gedachten, maar zit ook in ons lijf opgeslagen. Dat doen we in vormen van spanning of ineenstorten (opgeven).

 

Een voorbeeld hiervan is het ervaren van stress bij het uitspreken van grenzen of het misselijk worden voor een bepaalde afspraak.

 

Door in de supervisie goed naar deze signalen te luisteren. Samen te onderzoeken wat ze te zeggen hebben, komen we op een dieper niveau van jouw professionele identiteit uit. 

Als er voor jou op die laag iets wezenlijks kan veranderen, in bijvoorbeeld het uitspreken van grenzen, loop je wellicht zomaar het risico dat je jezelf niet opbrandt...

 

...En misschien zelfs meer plezier, vrijheid, ruimte en lichtheid in je werk gaat ervaren. 

 

"Wat houd je op dit moment tegen om in verbinding te blijven met jezelf én anderen en je potentieel (persoonlijk en professioneel) vast te houden en te ontwikkelen?"

nodigt uit tot bewuste zelfobservatie in het hier en nu. We onderzoeken het antwoord op deze vraag op een of meer van de volgende niveaus: het cognitieve, het emotionele en het autonome (zenuwstelsel).

Zo kan er niets over het hoofd worden gezien en bereik je je doel met een helder hoofd EN een goed gevoel in je buik.

praktisch

Je kunt je aanmelden voor losse supervisies of voor een traject. Gemiddeld staan hiervoor ca. 10/12 sessies. 

Dit kan individueel, in een duo of triade. Bij de keus voor een traject, schrijf je tussen de bijeenkomsten een reflectie en bereid je de volgende bijeenkomst voor met een inbreng. Deze relateer je aan jouw samen geformuleerde leervraag. 

 

Er zijn ook andere  mogelijkheden:

Misschien wil je brainstormen, feedback vragen of heb je wat handvatten nodig voordat je in gesprek gaat met je cliënt, je een casus in een MDO gaat bespreken of ben je plotseling in een complexe situatie terecht gekomen?

Misschien raakt het werk met een bepaalde cliënt eigen thema’s?

Elke supervisie start met een korte inbreng uit de (werk)praktijk en van daaruit onderzoeken we samen jouw vraag. 

 

 

Momenteel studeer ik voor Begeleidingskundige aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben geregistreerd LVSC supervisor. 


contact

Welke vraag je ook hebt, schroom niet om contact op te nemen. 

 

Wil je meer weten of wil je direct een afspraak maken?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

"je doet het zelf. maar je hoeft het niet alleen te doen!"